Aktualno, Nekategorizirano

Porezno rastećenje i konkurencija kao alternativa državnim subvencijama

Porezna konkurencija kao najbolja razvojna politika jedna je od tema

“Porezna konkurencija i lokalna samouprava” naziv je konferencije koja će se održati u četvrtak, 9. lipnja 2016. u 12 sati, u prostorijama Doma kulture u Jagodnjaku, u sklopu manifestacije “Kulinijada 2016”.

Cilj Konferencije je raspraviti razvojne mogućnosti koje nudi ideja poreznog rasterećenja i porezne konkurencije na razini jedinica lokalne samouprave (JLS) kao alternativa modelu državnog subvencioniranja.

Općina Jagodnjak je od 2016. godine ukinula porez na tvrtku i izrazila spremnost odreći se dijela poreznih prihoda u skladu sa zakonskim mogućnostima, u cilju povećanja konkurentnosti rada i poduzetništva na njenom području.

Teme o kojima će sudionici govoriti su: Porezna presija u RH i utjecaj na gospodarstvo i standard građana; Porezna konkurencija kao najbolja razvojna politika; Porez na dohodak i konkurentnost; Provedba modela smanjenja stope poreza na dohodak te Očekivani rezultati umanjenja stope poreza na dohodak.

Na Konferenciji sudjeluju: Vedran Kukavica – ekonomski analitičar HTV, Zagreb; Krunoslav Šarić – predsjednik Udruge poreznih obveznika “Lipa”, Zagreb; Milan Račić – izvršni direktor tvrtke Indium d.o.o., Zagreb; Miroslav Prokopijević – Institut za evropske studije, Beograd; Rado Pezdir – profesor ekonomije na sveučilištima u Celju i Kopru, Ljubljana te Borislav Ristić – kolumnist Večernjeg lista (moderator).

Više detalja o samoj manifestaciji možete potražiti OVDJE.