Aktualno, Nekategorizirano

Teofil Pančić gostuje u Osijeku na tribini na otvorenom

Pančić je u 2010. godini dobio nagradu "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost
Pančić je u 2010. godini dobio nagradu “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost

U organizaciji i uz potporu Regionalnog ureda zaklade “Friedrich Naumann Stiftung” i Knjižere “Nova”, u petak, 16. rujna će biti održana tribina čiji je gost Teofil Pančić, književnik i publicist iz Beograda.

Bit će to zgodna prilika da osječka publika dobije bliži uvid u zbivanja na srpskoj političkoj i društvenoj sceni od strane autora koji je već četvrt stoljeća svakako najuporniji i najprecizniji anatom te scene, ali i u njegov književni rad.

Moderator tribine je Borislav Ristić, kolumnist “Večernjeg lista”.

Tribina započinje u 19 sati, a održat će se ispred knjižare “Nova”, na Trgu Ante Starčevića u Osijeku. U slučaju kiše, tribina će se održati u prostorijama Gradske i sveučilišne knjižnice.

Teofil Pančić, rođen je 1965. u Skoplju. Kolumnist je i kritičar tjednika “Vreme”, a od 1999. politički komentator Radija Slobodna Evropa. Kritičke i analitičke tekstove objavljivao je u nizu novina i časopisa iz Srbije i s ex-YU prostora kao i u publikacijama iz SAD, Rusije i više europskih zemalja.

Objavio knjige: “Urbani Bušmani”, “Čuvari bengalske vatre”, “Na hartijskom zadatku”, “Osobeni znaci”, “Famoznih 400 kilometara” i “Karma koma”.
Živi u Zemunu i Novom Sadu.

Pored niza drugih priznanja, Pančić je u 2010. godini dobio nagradu “Dušan Bogavac” za etiku i hrabrost. U obrazloženju nagrade Nezavisno udruženje novinara Srbije ističe Pančićevo dosljedno zastupanje progresivnih, demokratskih i anifašističkih stavova.
(Podaci preuzeti sa stranice Slobodna Evropa).