Aktualno, Nekategorizirano

Jubilarni 10. festival dokumentarnog rock filma

DORF će se održati u Galeriji fotografije "Meraja"
DORF će se održati u Galeriji fotografije “Meraja”

Završnica jubilarnog, 10. festivala dokumentarnog rock filma (DORF) održat će se 26. i 27. kolovoza u Vinkovcima, u kojima je taj festival i nastao, a kao uvod u ovogodišnje vinkovačko finale DORF-a bit će organizirane 4. antičke filmske večeri, izvjestio je organizator festivala, prenosi Hina.

Festival DORF održat će se u Vinkovcima u Galeriji fotografije “Meraja”, uz gostovanja autora i proglašenje najboljeg filma u regionalnoj selekciji. Žiri u sastavu Robert Bubalo, Hana Jušić i Vedran Šuvak odlučit će kome će pripasti nagrada koju je izradio mladi kipar Vjekoslav Filipović iz Osijeka.

Također, u Vinkovcima će biti dodijeljena nagrada Klasik TV u iznosu 10.000 kuna za razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma, prema odluci žirija u sastavu Ines Pletikos, Marcella Jelić i Filip Meštrović.

U filmskom dijelu programa, u Vinkovcima će biti prikazan film „Limunovo drvo“ autora Branka Radakovića (Srbija) o istoimenom kultnom beogradskom bendu, te film „Slagalica“ makedonskog autora Aleksandra Koviloskog o makedonskoj hip-hop sceni. Bit će prikazan i film „Wooden Ambulance Bike Tour 2013“, koji je dijelom snimljen u Vinkovcima.

Drugog dana festivala, bit će prikazan film o reggae inovatoru, važnom producentu i kultnom glazbeniku Lee Scratch Perryju „Vizije raja Lee Scratch Perryja“, autora Volkera Schanera (Njemačka).

Filmski tjedan u Vinkovcima započet će već 23. kolovoza programom 4. antičkih filmskih večeri, u sklopu kojih će u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci ljubitelji filma moći pogledati filmove „Zvizdan“ Dalibora Matanića i „Bravo!“ Radu Judea, te se zabaviti uz filmski i povijesni kviz, te EDIT-Comics filmske radionice.

Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 organizira Udruga ljubitelja filma “Rare” iz Vinkovaca, a tijekom ljeta domaćini festivala bili su i Cres i Pula u kojoj je nagrada za životno djelo uručena velikom britanskom autoru Don Lettsu te Primošten i Ozalj.