Aktualno, Nekategorizirano

DORF – Dani filma i glazbe

film_crGlavni filmski program u Primoštenu održat će se 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži, zasigurno jednoj od najljepših na ovom dijelu Jadrana. U Vinkovcima će se DORF program odvijati 24. do 26. kolovoza u Galeriji Meraja, staroj gotičkoj crkvi Sv.Ilije, u centru Vinkovaca.

U programu regionalne konkurencije u Primoštenu i Vinkovcima bit će prikazano 9 filmova. Premijerno će biti prikazan legendarnog Marka Brecelja Brojanje u jesen, a pulski umjetnik i performer Josip Pino Ivančić predstavit će svoj eksperimentalni film o kultnom sastavu Gustaph Y Njegovi Dobri Duhovi. Nakon pobjede na prvom DORF-u 2007.godine, svoj novi film o prvom albumu Buldožera Pljuni istini u oči, predstavit će ekipa iz slovenske Nord Cross Production. Hrvatsku premijeru imat će film o kultnom klubu MKNŽ, iz Ilirske Bistrice – Mlada nada autora Mance Filak i Žige Gorišeka iz Slovenije. Ljiljana Šišmanović predstavit će svoj portret Žarka Jovanovskog aka Electric Žare Neuspješan skroz, u produkciji HRT. Među prvima predstavljamo i 2 kratka filma – Pijana ulica autora Marina Lukanovića iz Rijeke te La Piova, Ines Pletikos iz Pule.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će žiri u sastavu: redateljica i novinarka Željka Kovačević, novinar Dubravko Jagatić i glazbenik Stjepko Galović, poznatiji kao Kandžija.

Više informacija možete pronaći OVDJE.