Aktualno, Inicijative, Nekategorizirano

Danas krenula crowdfunding kampanja za otvaranje Buba Bara

u-ponedjeljak-krece-crowdfunding-kampanja-za-otvaranje-buba-bara-4892-5804“Buba Bar” prvi je kafić u Hrvatskoj u kojem će vrhunsku kavu servirati osobe s Downovim sindromom. Za početak rada potrebno im je 10.000 američkih dolara, koje su odlučili prikupiti crowdfunding kampanjom.

Crowdfunding kampanja BUBA BAR počinje u ponedjeljak, 5. prosinca, a link za uplate bit će naveden na Facebook profilu udruge Bubamara Vinkovci te na na web-stranici www.bubamara.hr.

Evo što kažu Bubamarci:

“Udio osoba s invaliditetom u ukupnom broju nezaposlenih u Hrvatskoj je 2,6 %, a udio u ukupnom broju zaposlenih tek 1,1 %. Porazna je ovo statistika s kojom se svakodnevno u Hrvatskoj susreću osobe s invaliditetom.
Duboko svjesni činjenice kako je većina osoba s invaliditetom nezaposlena, ili je zaposlena u zanimanjima nižeg platnog razreda, te kako mnoge osobe s invaliditetom žive u uvjetima siromaštva, a s tržišta rada posebno su isključene one koje žive u ruralnim područjima, odlučili smo to promijeniti.

‘Extra kromosom za extra kavu’ slogan je kafića u kojem će po prvi puta biti zaposlene osobe s Down sindromom te osobe s invaliditetom.

Mi znamo da osobe s invaliditetom žele i mogu raditi, a otvorenje Buba Bara mnogima od njih dat će priliku da i vama pokažu kako su i oni ravnopravni članovi društva. Nadamo se da će Buba Bar ‘probiti led’ – želja nam je da svaki grad u Hrvatskoj ima svoj Buba Bar!

Potencijal kafića Buba Bar prepoznala je i Gradska uprava te nam je na korištenje dala atraktivan prostor u centru grada veličine 500 četvornih metara kojeg prethodno treba adaptirati.

Kao neprofitna organizacija financijska sredstva nismo u mogućnosti osigurati, stoga smo pokrenuli kampanju za njihovo prikupljanje. Kako bi Buba Bar čim prije stavili u funkciju, potrebno nam je 70.000 kuna.

Kompletan iznos prikupljenih donacija uložit ćemo u uređenje i opremanje prostora koji će u potpunosti biti prilagođen osobama s invaliditetom, a ugodan ambijent pružit će i široj lokalnoj zajednici mogućnost za kvalitetnim druženjem i zajedničkim aktivnostima.

Kafeterija Buba Bara bit će mjesto najkvalitetnije kave – kave servirane s posebnim osmijehom, mjesto koja će etablirati i na prvo mjesto ponovno vratiti osnovno ljudsko pravo – pravo na rad.

Buba Bar je za Bubamarce ispunjenje njihovih snova, prilika da pokažu koliko vrijede i koliko su spremni biti ravnopravnim dijelom društva. To je mjesto na kojem će, barem nakratko, nestati svi vaši problemi, jer mi smo eksperti za njihovo rješavanje i stručnjaci za dobro raspoloženje.

Podržite nas da stvorimo mjesto jednakih mogućnosti za sve – nas sa one i vas s druge strane šanka.”

Preuzeto sa portala: Forum.tm