Aktualno, Nekategorizirano

Udruga Mladi protiv gladi započela ciklus psihoedukativnih radionica

Foto: Mladi protiv gladi

Udruga Mladi protiv gladi iz Vinkovaca u suradnji s Udrugom Klupko, partnerom na projektu “Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja”,  u petak 24. studenog temom “Suočavanje sa stresom” započela je ciklus psihoedukativnih radionica.

Radionica je dio projekta koji sufinancira Europski socijalni fond, a cilj mu je jačanje kapaciteta i poticanje djelovanja prijavitelja i partnera za provedbu aktivnosti pružanja učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice kroz edukacije, radionice, zapošljavanje, poticanje dijaloga civilno-javnog partnerstva, podizanje svijesti, povećanje razine kvalitete života pružanjem inovativnih socijalnih usluga ugroženim i socijalno isključenim osobama. Partneri na projektu su udruga Klupko, Društvo naša djeca i  Grad Vinkovci

Radionicu  “Suočavanje sa stresom”  vodila je psihologinja Maja Šibenik, nazočnima je objasnila što je stres, kako i zašto stres nastaje, kako se boriti sa stresom, koje su tehnike suočavanja sa stresom. Na primjerima vlastitih stresnih situacija, psihologinja je sudionicima objasnila i pokazala nove načine rješavanja stresa. Sljedeća radionica, druga u nizu psihoedukativnih radionica, na temu samopouzdanja održat će se u petak 1. prosinca. Teme koje će ovaj ciklus radionica obraditi jesu tema motivacije, prilagodbe na nove okolnosti te komunikacijske vještine.

Prijaviti se možete putem društvenih mreža udruge poruke Mladi protiv gladi.