Hrvatska, Nekategorizirano

Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci predstavila aktivnosti projekta “Kultura u pokretu”

Foto: Facebook Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci

U Poduzetničkom inkubatoru u Vinkovcima danas je održana konferencija na kojoj su predstavljene aktivnosti projekta “Kultura u pokretu”, ugovorenog u rujnu 2021. za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, a projektni su partneri Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vinkovci.

Projekt su predstavile ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić i voditeljica Bibliobusne službe VSŽ-a Klaudija Mandić, a o važnosti ovakvih projekata za Županiju i Grad govorili su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu VSŽ-a Tamara Kalistović i gradonačelnik grada Vinkovaca Ivan Bosančić.

Provedbom projekta će se omogućiti izravno uključivanje pripadnika ciljanih skupina (osoba s invaliditetom, starijih osoba, pripadnike nacionalnih manjina) u društvo aktivnostima koje promiči i populariziraju kulturu čitanja te aktivnostima inkluzije ciljanih skupina, osiguravanjem nastavka rada pokretne knjižnice. Aktivnosti su osmišljene s pretpostavkom kako će ciljane skupine koristeći usluge pokretne knjižnice, informacijske izvore obogatiti i osnažiti svoj život te time postati aktivni sudionici života svoje društvene zajednice s pretpostavkom kako se stanovnici seoskih naselja subjektivno osjećaju socijalno isključenim samim time što su fizički udaljeni od osnovnih uslužnih djelatnosti.

Vrijednost je projekta 529.666,31 EUR. Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020

Izvor: Facebook Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci