Aktualno, Nekategorizirano

Edukacijom o volonterstvu započinje novi projekt vinkovačke udruge “Mladi protiv gladi”

Edukacijom “Management volonterskih programa” započinje provedba projekta „Osnaživanjem partnerstva i znanja razlika je manja“ koji je potkraj lipnja ugovoren za sufinanciranje iz Europskog socijalnog fonda, priopćila je vinkovačka Udruga Mladi protiv gladi.

Udruga Mladi protiv gladi, kao nositelj projekta, poziva sve volontere, i one koji to žele postati, da se prijave na petodnevno učenje o volontiranju.

Edukacije su besplatne, a projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 298.293,90 te Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u iznosu od 52.640,10 kuna čime je ukupna vrijednost programa 350.934 kuna. Treneri i voditelji iz organizacije za društveni razvoj DKolektiv omogućit će upoznavanje s najvažnijim temama vezanim uz volontiranje kroz rad u paru, razne igre i simulacije, rad u malim skupinama te kroz ostale zanimljive metode i tehnike podučavanja.

Prva edukacija se održava 5. i 6. rujna na temu “Uvod u menadžment volonterskih programa”, na njoj će se učiti o motivaciji za volontiranje, planiranju volonterskog programa, odabiru i uključivanju volontera te još mnoštvo toga vezanog uz volonterske programe

Važnost i razvoj kriznog volonterstva, tema je druge edukacije koja će se održati 7. rujna, a na njoj će se o ulozi i značenju volonterskog angažmana u vrijeme kriznih situacija, modelima uključivanja volontera u vrijeme krize, načelima kriznog volontiranja i još ponešto o kriznom volonterstvu.

U posljednjem dijelu edukacije „Standardi kvalitete za volonterski rad”, 21. i 22. rujna, učit će se o postavljanju temelja za razvoj volonterskog programa, koracima k uključivanju volontera te o kreiranju motivirajućeg okruženja za volontere.