Aktualno, Nekategorizirano

Online edukacija „Planiranje i podrška osobama s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama“

Centar za inkluzivne radne aktivnosti u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus provodi jednogodišnji projekt „Ojačajmo Civilno Društvo“.  U okviru projekta, za zaposlenike organizacija civilnog društva, održat će se besplatna online edukacija „Planiranje i podrška osobama s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama“.

Edukacija će se održati 26. i 27. listopada 2022. godine, od 10:00 do 16:00 sati putem ZOOM platforme, a namijenjena je svima zaposlenicima koji žele poboljšati vještine rada u kriznim situacijama s osobama s intelektualnim teškoćama!

Prijave zaprimamo do 25. listopada 2022. na e-mail  info@cira.hr.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (274.766,39 HRK). Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (48.488,18 HRK).

Kriza označava problematičnu, prijelomnu točku povezanu s potrebom donošenja odluke. Situacije koje uključuju psihičku krizu mogu biti posljedica intenzivnih osjećaja i stresa u kojem se osoba nalazi (npr. tjeskoba, depresija, ljutnja, panika, beznadnost), očite promjene u funkcioniranju (npr. zanemarivanje osobne higijene, neobična ponašanja) ili katastrofični životni događaji (npr. raskidi veza, gubitak sustava podrške ili stanovanja, gubitak autonomije ili roditeljskih prava, da je osoba bila žrtva nasilja ili prirodne katastrofe).

Kroz ovu edukaciju dobit ćete uvid u deset temeljnih vrijednosti za adekvatan krizni odgovor, bez obzira na vrstu (podrijetlo) krize, situaciju u kojoj je potrebna podrška ili osobi koja pruža podršku. Također, preuzimanje odgovornosti i kontrole za svoj život znači  razraditi jasan krizni plan u vrijeme kad se osoba osjeća dobro te daje instrukcije (upute) na koji način skrbiti o njoj u trenucima kada se ne osjeća dobro – navodi Cira.

S ciljem jačanja kapaciteta zaposlenika organizacija civilnog društva organiziramo besplatnu online edukaciju „Planiranje i podrška osobama s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama“. (Izvor: Centar za inkluzivne radne aktivnosti)