Aktualno, Nekategorizirano

Početna konferencija projekta jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama

Centar za inkluzivne radne aktivnosti u utorak, 6. rujna 2022. u 14 sati u Zagrebu u prostorijama Centra, Bleiweisova 15, predstavit će svoj novi projekt “Ojačajmo Civilno Društvo”.

Projekt je ugovoren za sufinanciranje u sklopu poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” u ukupnoj vrijednosti od 323.254,58 kn. Bespovratna sredstva osigurala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.

Projektom će se, kroz online edukacije, uključiti zaposlenici udruga iz sedam županija za neposredan rad u području socijalnog uključivanja i jačanja radnih potencijala osoba s intelektualnim teškoćama. U Gradu Zagrebu, mapiranjem potreba osoba s intelektualnim teškoćama u kriznim situacijama i dostupnih usluga te objavom dobivenih rezultatima jačaju se kapaciteti zaposlenika udruga za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe osoba s intelekutalnim teškoćama u budućim kriznim situacijama. CIRA izobrazbom svojih zaposlenika u području prikupljanja sredstava i financijskom upravljanju, kao i izradom digitalnog alata za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u procesu uključivanja na tržište rada, jača svoje kapacitete za rad s krajnim korisnicima osoba s intelekutalnim teškoćama.

Centar za inkluzivne radne aktivnosti projekt provodi u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih Validus.