Aktualno, Nekategorizirano

Okrugli stol: Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama

Centar za inkluzivne radne aktivnosti, u utorak, 29. ožujka, u 11:00 sati organizira okrugli stol na temu „Zapošljavanje osoba s intelektualnim teškoćama“.

Okrugli stol održat će se online, ne ZOOM platformi, a prijaviti se možete na https://forms.gle/8w2zHdjHUVuzbPj6A

Raspravi će, svojim aktivnim sudjelovanjem, doprinijet će predstavnici Ureda pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, udruga osoba s invaliditetom, poslodavaca i osoba s intelektualnim teškoćama.

Okrugli stol organiziran je kao završna aktivnosti u okviru projekta „Aktivni za inkluziju“, koji Centar za inkluzivne radne aktivnosti provodi u partnerstvu s Centrom za inkluziju Pakrac-Lipik i Udrugom za promicanje inkluzije.

Do sada je kroz projekt uspostavljena neformalna mreža organizacija civilnog društva za sveobuhvatno informiranje i savjetovanje osoba s intelektualnim teškoćama o relevantnom zakonodavstvu i javnim politikama iz područja socijalne skrbi i zapošljavanja osoba s invaliditetom, te je više od 100 osoba s intelektualnim teškoćama osnaženo kroz savjetovalište i održane online edukacije.

Također, uspostavljen je mentorski program kroz koji je za 41 osobu pružana sveobuhvatna podrška i osnaženi su za lakši pristup tržištu rada. 16 osoba uključeno je u radne aktivnosti ili inkluzivno volontiranje kod poslodavaca partnera i organizatora volontiranje, čime je povećana njihova socijalna uključenost i kvaliteta života u zajednici.
Kroz medijski aspekt projekta, kontinuirano se jačala svijest građana i poslodavaca o radnim kapacitetima i mogućnostima i prednostima uključivanja osoba s intelektualnim teškoćama na otvoreno tržište rada.

Projekt „Aktivni za inkluziju“ je podržan s 14.733,00 € financijske podrške Islanda, Lihtenštajna i Norveške u okviru EGP grantova, a provodi se u razdoblju od 01.10.2021. – 31.03.2022.