Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada održala dvodnevnu provedbenu radionicu

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u utorak i srijedu (6. i 7. rujna) u Zagrebu održala je dvodnevnu provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava koji su ugovorili provedbu projekta temeljem poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Radionica je održana prvenstveno za one korisnike koji prvi put provode projekt sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Na radionici su detaljno predstavljena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekata i potraživati nadoknadu sredstava (ZNS), kako izvještavati u sustavu za prikupljanje mikropodataka i putem sustava ESF plus.

…………………………………………………………………………

Pozivom “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” želi se osigurati razvoj civilnoga društva u Republici Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Republike Hrvatske. Specifično, Poziv je usmjeren jačanju kapaciteta OCD-a aktivnih u lokalnim zajednicama za provedbu aktivnosti prilagođenih lokalnim problemima te za neposredan rad u područjima koja se financiraju kroz Europski socijalni fond (zapošljavanje, obrazovanje, socijalno uključivanje, dobro upravljanje) na lokalnoj razini.

Više informacija o Pozivu dostupno je na stranici www.strukturnifondovi.hr.

Više o pozivu i ugovornim projektima: https://zaklada.civilnodrustvo.hr/news/odrzana-svecana-dodjela-ugovora-za-provedbu-27-projekta