Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Nacionalna zaklada održala provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava

Foto: NZRCD

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u utorak i srijedu u Zagrebu održala je dvodnevnu provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava koji su ugovorili provedbu projekta temeljem poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Ovo je dvadesta po redu provedbena radionica za korisnike ovoga poziva na kojem je do sada doneseno devetnaest Odluka o financiranju. Radionice se organiziraju nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava kako bi se korisnike podrobnije upoznalo s ugovornim pravima i obvezama te prvim koracima u provedbi projekta i izvješćivanju.

Na radionici su detaljno objašnjena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekta i potraživati nadoknadu sredstava (ZNS), kako izvještavati u sustavu za prikupljanje mikropodataka i putem sustava ESF plus.

Ukupna vrijednost Poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” je 120.000.000,00 kuna, a do danas je doneseno devetnaest Odluka o financiranju.

Odluke o financiranju dostupni su na stranici: strukturnifondovi.hr ili zaklada.civilnodrustvo.hr.