Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Održana ovotjedna druga provedbena radionica

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u svojstvu Posredničkog tijela razine 2 od 21. do 22. srpnja (hotel Dubrovnik) u Zagrebu održala je drugu dvodnevnu provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava koji su ugovorili provedbu projekta temeljem poziva Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice, a sukladno Odlukama o financiranju br. 14., 15. i 16.

Na radionici su detaljno predstavljena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekta i potraživati nadoknadu sredstava (ZNS), kako izvještavati u sustavu za prikupljanje mikropodataka i putem sustava ESF plus.

Uz navedeno, provedbene radionice korisnicima koji tek počinju s provedbom projekta sufinanciranog od EU iz ESF-a, prilika je da u izravnoj komunikaciji sa službenicima Nacionalne zaklade razmotre sve nedoumice. Ovakva radionica daje veći prostor za pojašnjenja i vježbe u kako bi korisnici bili što spremniji u provedbi administrativnih obveza koje predstoje u provedbi projekta i izvještavanju o tome.

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 120.000.000,00 kuna. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.