Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Održana druga dvodnevna provedbena radionica za korisnike koji provode projekte razvoja lokalne zajednice

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva nakon više od dvije godine online radionica u četvrtak i petak (19. i 20. svibnja, hotel Dubrovnik u Zagrebu) nastavila je s održavanjem klasičnih licem-u-lice provedbenih radionica za korisnike bespovratnih sredstava koji su nedavno ugovorili provedbu projekta temeljem 12. i 13. Odluke o financiranju na pozivu “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

Radionica je održana prvenstveno za one korisnike koji prvi put provode projekt sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Na radionici su detaljno predstavljena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekata i potraživati nadoknadu sredstava.

Ovotjedne dvodnevne radionice koje su održane uživo korisnicima su osigurale izravniju komunikaciju s korisnicima i veći prostor za tumačenje i pojašnjenje nedoumica u procesu provedbe projekta. Online sustav komunikacije je dodana vrijednost koju je Nacionalna zaklada unaprijedila i prilagodila korisnicima, u vrijeme pandemije COVID 19, te ga učinila iznimno korisnim alatom koji će i u nadolazećem vremenu biti od velike vrijednosti i imati praktičnu primjeni u radu Zaklade, ali i korisnika.

Više o pozivu: “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice“.

12. Odluka o financiranju                      13. Odluka o financiranju