Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike projekata razvoja lokalne zajednice

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u utorak i srijedu u hotelu Dubrovnik u Zagrebu održala je dvodnevnu provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava koji su ugovorili provedbu projekta temeljem poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice”.

Provedbena radionica organizira se kako bi se korisnike upoznalo s ugovornim pravima i obvezama te prvim koracima u provedbi projekta i izvješćivanju.
Zato je radionica je prvenstveno bila otvorena za one korisnike koji prvi puta provode projekt sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Na radionici su detaljno predstavljena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekta i potraživati nadoknadu sredstava (ZNS), kako izvještavati u sustavu za prikupljanje mikropodataka i putem sustava ESF plus.

Ukupna vrijednost Poziva “Jačanje kapaciteta OCD-a za odgovaranje na potrebe lokalne zajednice” je 120.000.000,00 kuna, a do danas je doneseno devetnaest Odluka o financiranju.

Odluke o financiranju dostupni su na stranici: strukturnifondovi.hr ili zaklada.civilnodrustvo.hr.