Aktivizam, Nekategorizirano

KUD Toplice započeo prvi ciklus online plesnih radionica za mlade

U sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje“ u utorak je u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus plesnih radionica. U sklopu radionica će se obrađivati plesovi Varaždinskih Toplica, okolice Jalžabeta i Međimurja. Polaznici će naučiti ili dodatno usavršiti koreografije: Tri su grane, Jedna stara majka, Žena muža po strmišću pasla, Milica, Svrni nama Jelenica, Seljančica, Dudaš, Ja sam mala, Mazuljka, Rašpa, Ti mala crvena, Čip čardaš, Došla sam vam japa dimo, Lepe naše senokoše, Regica – navodi u priopćenju Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica.

Plesne radionice će se održavati do 13. studenog 2021.

Projekt „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje“ provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice. Ukupna mu je vrijednost 468.249,71 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske.

Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost 55 djece i mladih poboljšanjem pristupa kvalitetnim online participativnim kulturno-umjetničkim sadržajima i aktivnostima kroz koje se mladim osobama razvijaju socijalne i kreativne vještine i znanja.

Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja može se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.