Aktualno, Nekategorizirano

Započeo prvi ciklus online radionica “Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama”

Foto: Kulturno umjetničko društvo „Toplice“

U sklopu ESF projekta „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje“ jučer je u Varaždinskim Toplicama započeo prvi ciklus radionica Kultura življenja u Varaždinskim Toplicama. Glavna tema radionica je tradicijska kuća – Fantekova hiža iz Varaždinskih Toplica. Polaznici će se upoznati s poviješću izgradnje Fantekove hiže i njezinim smještajem. Također, kroz radionice će upoznati kulturnu baštinu vlastitog zavičaja te upoznati načine kako spojiti tradicijsku kulturu i modernu arhitekturu. Za polaznike su pripremljene likovne radionice i online izložba etnografske baštine Varaždinskih Toplica. Radionice će se održavati do 21. siječnja 2022. godine.

Projekt „Tradicija kao alat za razvoj vještina i socijalno uključivanje“ provode Kulturno umjetničko društvo „Toplice“ iz Varaždinskih Toplica, Hrvatsko društvo inženjera geotehnike i Grad Varaždinske Toplice. Ukupna mu je vrijednost 468.249,71 kune, od čega 85 % sufinancira Europski socijalni fond, a 15 % državni proračun Republike Hrvatske.
Više informacija o projektu, temama radionice i mogućnostima sudjelovanja može se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kud-toplice.hr/.