Hrvatska, Nekategorizirano

Lako dostupne informacije o društveno odgovornom poslovanju

Blog će biti prilika da se javnost kroz nešto neformalniji način  obrazuje
Blog će biti prilika da se javnost kroz nešto neformalniji način obrazuje

Erasmus+projekt pod nazivom Harmonizacija i implementacija EU Direktiva u području društveno odgovornog poslovanja – Hi4CSR započeo je u listopadu 2016. i trajat će do travnja 2018. Riječ je o projektu koji provodi osam renomiranih europskih organizacija u području DOP-a, a primarni cilj projekta je obrazovanje odraslih te razmjena primjera dobrih praksi između projektnih partnera kada je riječ o harmonizaciji i implementaciji europskih direktiva u području društveno odgovornog poslovanja u nacionalne zakonodavne okvire, prenosi Vox Feminae.

Kako bi se spomenute teme na kvalitetniji način približile široj javnosti, poduzećima, donositeljima odluka i mladim stručnjacima/kinjama, projektni su partneri pokrenuli online platformu Hi4CSR koja će u obliku bloga na mjesečnoj razini donositi zanimljive tekstove i informacije o DOP-u i zakonodavnom okviru u EU. Blog će biti prilika da se kroz nešto neformalniji način javnost obrazuje o navedenim temama te društvenim i ekonomskim aspektima za koje su za njih vezane. Čitatelji/ce trenutno mogu pronaći teme poput:

– Direktiva o nefinancijskom izvještavanju u Italiji

– Kultura doniranja hrane u Hrvatskoj,

– DOP i zapošljavanje osoba s invaliditetom,

– Poticanje obrade korištenih materijala,

– Budućnost nefinancijskog izvještavanja u Slovačkoj,

– Europski”Pact for Youth”: Poslovno-obrazovna partnerstva za poticanje zapošljavanja mladih i njihovo uključivanje.

Sve teme koje će projektni partneri predstaviti putem bloga u skladu su sa strategijom Europe 2020, usmjerene su na problematiku razvoja DOP-a u EU, kao i razmjenu najboljih praksi kada je riječ o EU direktivama u području DOP-a.