Aktivizam, Nekategorizirano

Murai: U jednom danu napravi svoj eksperimentalni film!

Svaki je film sastavljen od niza fotografija dok svaka fotografija može biti zaustavljeni film. U početku će polaznici koristiti „skenografijom“ kojom će se baviti sekvenciranjem kao osnovnom filmskom metodom. Organiziranim nizanjem fotografija ostvaruje se prostor interakcije vidljivog i nevidljivog između slika. Zaustavljanjem filma na njegove sastavnice istražuju se mogućnosti za inovativni autorski rad i nove izražajne početnike, navodi se u pozivu Kreativno edukativnog centra Murai koji je krenuo s novim ničkim programom za 2022. godinu. .

Svakodnevno smo okruženi digitalnom fotografijom. Fotografija može se izraditi digitalnim fotoaparatom, ali se dobiva i kao produkt skeniranja. Skenografija je proces snimanja digitaliziranih slika objekata u svrhu stvaranja umjetnosti koja se može ispisivati uz pomoć printera.

Zanimljivo je kod samog skenera što izrada skena može potrajati i do nekoliko minuta što se zapravo može iskoristiti na kreativan način. Polaznici radionice će kroz eksperimentalni film naučiti teoriju samog rada te kroz praksu koji su sve načini i mogućnosti autorskog izražavanja u eksperimentalnom autorskom filmu.

O voditeljici radionice:
Kao magistra medijske umjetnosti i prakse, Monika Rusak svojim raznolikim umjetničkim djelovanjem, od fotografije preko produkcije video umjetnosti do umjetničkih instalacija, održava kontinuum suvremenosti eksperimentiranjem različitim medijima i tehnikama te propitivanjem aktualnih tema koje prenosi u umjetničke radove. Njezin diplomski rad, a ujedno i debitantski, dokumentarno – eksperimentalni film „Zauvijek“ nagrađivan je i sudjeluje na brojnim filmskim festivalima. Članica je HDLU Varaždin, Filmsko kreativnog studia VANIMA te Savjeta mladih Grada Varaždina.

Prijave traju do 25.3.2022.
Obrazac za prijavu