Aktivizam, Nekategorizirano

Na zagrebačkim trgovima podignute LGBTIQ zastave

Foto: Zagreb Pride

Uoči Međunarodnog dana borbe protiv homofobije, bifobije i transfobije (IDAHOBIT) koji se obilježava 17. svibnja, u Zagrebu su u utorak istaknute LGBTIQ zastave. Kao i dosad, podignulo ih je udruženje Zagreb Pride, a ove godine predstavljaju raznovrsne identitete.

Zastave su istaknute na više gradskih lokacija – na Trgu bana Jelačića, Trgu kralja Tomislava, Trgu Republike Hrvatske i na Rooseveltovu trgu, ispred Muzeja Mimara.

Iz Zagreb Pridea rekli su nam da je jedna od ovogodišnjih poruka ususret IDAHOBIT-u ta da lezbijke i gejevi nisu najranjivije skupine unutar LGBTIQ zajednice, što je vidljivo i iz posljednjeg istraživanja “Brutalna stvarnost 2”.

“Dizanjem različitih zastava ove godine želimo posebno podići vidljivost svih onih najmarginaliziranijih i najmanje vidljivih identiteta, a to su posebno interspolne i trans osobe te sve one koje se ne identificiraju kao L ili G, poput biseksualih i panseksualnih osoba”, pojasnili su i dodali kako im je cilj svake godine imati što vise različitih zastava, ali to ovisi o raznim ograničenjima. (Izvor: Crol.hr)