Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Nacionalna zaklada otvorila prijave na dvije online radionice u travnju

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na dvije online radionice u travnju koje će održati udruga DKolektiv iz Osijeka (4. travnja 2023.) i udruga Mi iz Splita (6. travnja 2023.).

Više informacija i prijave na poveznicama:

ONLINE RADIONICA DKOLEKTIVA – 4.4.2023. – Razvoj društvenog kapitala u lokalnoj zajednici te modeli partnerstva / suradnje OCD-a u zajednici – PRIJAVA
Cilj radionice je bolje razumijevanje pojma, značaja i dimenzija društvenog kapitala i uloge civilnog društva u njegovom razvoju. Mogu li se društva kvalitetnijim društvenim odnosima bolje suočavati za zajedničkim problemima? Društveni kapital važan je čimbenik gospodarskog, društvenog i političkog razvoja. S obzirom na to da je izrazitoga razvojnog potencijala, ključno je pitanje kako ga povećati. Ova radionica nudi priliku za bolje razumijevanje pojma i značaja društvenog kapitala, dimenzija i pokazatelja razvijenosti te ključnih pokretača razvoja društvenog kapitala. Sudionici će imati priliku za dijalog o stanju društvenog kapitala i o mogućem doprinosu civilnog društva za njegov razvoj.

ONLINE RADIONICA UDRUGE “MI” – 6.4.2023. – Inovativni modeli prikupljanja sredstava za djelovanje organizacija civilnoga društva – PRIJAVA
Cilj ove radionice je upoznati sudionike s osnovama različitih načina financiranja: fundraisinga, crowdfunding-a, provođenja humanitarnih akcija, samofinanciranja, društvenog poduzetništva, i ulogom društvenih mreža i marketinga OCD.

Radionice su organizirane u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica koji provodi Nacionalna zaklada u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama – udruga SMART, Udruga „MI“- Split, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv – organizacija za društveni razvoj.