Aktualno, Nekategorizirano

Napiši kratku priču o pomirenju i zaradi 800 eura

tartuffe-750x400Po drugi put je otvoren regionalni natječaj za kratku priču – Biber. Tema natječaja je pomirenje u kontekstu “zaostavštine ratova i nasilja u zemljama bivše Jugoslavije, posebno od 1991. godine (odnosno 2001. godine)”, kako u službenom priopćenju navode organizatori.

U nastavku donosimo kompletan tekst natječaja.

Pozivamo autorke i autore koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom i srpskom jeziku da nam pošalju svoje priče. Poziv se odnosi na afirmisane autorke i autore, kao i na one koji nisu do sada objavljivali.

Konkurs je otvoren do 14. 06. 2017. Autori/ce tri najbolje priče bit će nagrađeni novčanim nagradama. Žiri čine Tatjana Gromača, Faruk Šehić i Kim Mehmeti. Priče se šalju na adresu biber@nenasilje.org

Konkurs organizuje Biber tim u suradnji s Centrom za nenasilnu akciju Sarajevo-Beograd.

U prvom, prošlogodišnjem krugu natječaja, bilo je prijavljeno 316 priča. Njih je 25 ušlo u zbornik koji je prošle godine promoviran u nekoliko gradova bivše Jugoslavije. Priče uvrštene u zbornik mogu se pročitati na ovom linku.

Osim objavom u višejezičnom zborniku, autori/ce najboljih triju priča bit će i novčano nagrađeni/e. Prva nagrada iznosi 800 eura, druga 600 eura, a treća 400 eura.

Preuzeto sa portala: Arteist