Aktualno, Nekategorizirano

„Neispričane priče“ – Nova druženja u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč.

Nova druženja u Domu za starije i nemoćne osobe Poreč nastavljaju se, a korisnici Doma prošetat će se kroz vrijeme s dr. sc. Elenom Uljančić, ravnateljicom Zavičajnog muzeja Poreštine i autoricom knjige “Vodič kroz vodu: vodoopskrba u povijesti Poreča” te će se na „Istoj strani(ci)“, zajedno s autoricom, naći pored brojnih cisterni i bunara porečke starogradske jezgre. Organizator susreta je Gradska knjižnica Poreč, a aktivnost „Neispričane priče“ dio je bogatog programa iz europskog projekta „Na istoj strani(ci), čiji je cilj i najosjetljivije i najranjivije uključiti u kulturni život grada i brojnim promocijama, predstavljanjima i književnim druženjima donijeti radost čitanja među zidove njihovog Doma.

Knjiga “Vodič kroz vodu: vodoopskrba u povijesti Poreča” rezultat je opsežnog istraživanja arhivske i muzejske građe, terenskog istraživanja te pomnog proučavanja literature, a ovu će dragu publiku zasigurno potaknuti na promišljanje o važnosti pitke vode, njezinoj vrijednosti i korištenju u prošlosti i danas. Naši najstariji sugrađani imat će se priliku upoznati s očuvanom graditeljskom baštinom vezanom uz vodoopskrbu, a putem interaktivnog predavanja ukazat će se na potrebu njihove zaštite i čuvanja, čime se i otvara pitanje budućnosti vode i odnosa prema njoj.

Susret će održati u utorak, 18. srpnja 2023. godine u 11 sati.

„Na istoj strani(ci)“, projekt Gradske knjižnice Poreč u partnerstvu s Gradom Porečom – Parenzo, odobren je u okviru europskog natječaja „Čitanjem do uključivog društva“ te se financira u okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. Europske Unije iz europskog socijalnog fonda: 85 % sredstava osigurano je iz Europskog socijalnog fonda, a 15 % Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

 

 

Gradska knjižnica Poreč

Trg Marafor 3

52440 Poreč

tel. 052434196

mob. 0914341961

www.knjiznicaporec.hr