Aktualno, Nekategorizirano

Centar za ženske studije raspisuje poziv za Zagorkin književni klub

Zagorkin književni klub je nova aktivnost Memorijalnog stana Marije Jurić Zagorke, kojim upravlja Centar za ženske studije, a prijave su otvorene do 1. rujna 2020. ili do popunjavanja grupa!

Volite čitati Zagorku? Željeli_e biste voditi razgovore o njezinoj književnosti, njezinim romanima, junacima i junakinjama, zanimljivim i začudnim imaginarijima, s drugim pasioniranim Zagorkinim čitateljima i čitateljicama?

Želite saznati nešto o nastanku njezinih romana, povijesnom kontekstu u kojem su nastajali i načinom na koji su korespondirali ondašnju stvarnost ove značajne i svestrane autorice i borkinje za ljudska i ženska prava? Onda je ovo upravo za vas!

Sastanci će se odvijati jednom mjesečno, utorkom (1. grupa) i petkom (2. grupa) u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke, Dolac 8, Zagreb. Unutar grupa (max 10 osoba) zatvorenog tipa, razgovarat će se o prethodno pročitanoj knjizi, a popis literature za godinu 2020/2021. članovi_ice dobit će na prvom sastanku koji će se održati u prvoj polovici rujna.

Više na stranici http://zagorka.net/