Nekategorizirano, Svijet

Nogometaš velikog srca: Kylian Mbappe održao obećanje i donirao više od 300 tisuća eura udruzi Premiers de Cordées

Mbappe1PSG-ov napadač smatra da nema smisla da nogometaši budu plaćeni za nastupanje u nacionalnoj vrsti. Još se ne zna jesu li se i neki njegovi suigrači iz francuske reprezentacije poveli tim primjerom, prenosi In portal.

Kylian Mbappe je čovjek velikog srca, nema sumnje. Sav novac koji je zaradio nastupajući za Francusku u Rusiji donirao je udruzi Premiers de Cordées. Ista ta udruga, također sponzorirana od poznatog rukometnog vrata Thierryja Omeyera, organizira sportske aktivnosti za djecu s invaliditetom, a rade i na podizanju svijesti o problemima s kojima se ista susreću.

“Kylian je sjajna osoba”, Sebastien Ruffin, čelna osoba udruge, rekao je za Le Parisien. “Kad mu raspored dozvoli, sa zadovoljstvom se uključi u rad udruge. Ima sjajan odnos s djecom, uvijek nalazi pravi riječi kojima ih ohrabruje. Nekad se čini da se on više zabavlja u igri s njima, nego oni s njim.”

Sports Illustrated piše kako je Mbappe po utakmici zarađivao 17 tisuća eura uz bonuse. Isti list javlja da je Mbappe dobio 265 tisuća eura bonusa zato što je s Francuskom osvojio naslov prvaka. Sav taj novac donirao je udruzi.

PSG-ov napadač smatra da nema smisla da nogometaši budu plaćeni za nastupanje u nacionalnoj vrsti. Ne zna se još jesu li se i neki njegovi suigrači poveli tim primjerom.

Anita Blažinović, In portal