Aktualno, Nekategorizirano

Novi radio program, Radio u suton, započinje emitiranje u Spinutu — Lučici Marjan

‘Radio u kvartu’ novi je program radija KLFM koji se realizira u sklopu projekta ‘Gradimo Dom zajedno’, sufinanciranim iz Europskog socijalnog fonda. Program je potpuno besplatan i otvoren za sve posjetitelje!

Ovu aktivnost podržali su i Ministarstvo kulture RH i Grad Split. Namjera organizatora je realizirati radio aktivnosti na javnim prostorima različitih splitskih kvartova u cilju aktiviranja nezavisne, pop i urbane kulture u kvartovima.

Prvo odredište je Spinut gdje dovodimo Radio u suton. Riječ je o kvartu koji je istodobno i blizu i daleko od samog središta grada, na sjevernoj padini Marjana, morskom obalom od Bena pa sve do Lore. Spinut je kvart javnih prostora, a ima najveći broj zelenih površina i stabala po metru kvadratnom u odnosu na ostale kvartove Splita. Pet sportskih lučica nalazi se na obalnom dijelu Spinuta: Poljud, Mornar, Marjan, Split i Špinut. Velik broj sportskih klubova djeluje na području kotara; nogomet, veslanje, plivanje, jedrenje, vaterpolo.

U petak 19. srpnja u 19 sati dolazimo u najintimniju splitsku lučicu, Marjan u Spinutu, donosimo gramofone i plejere, ploče i empetrice i vrtimo za Vas sve do ponoći, uz pozdrav sutonu i vrućoj srpanjskoj noći. KLFM tim za Vas bira ritmove Jadrana, Mediterana, Baleara, ali i tropske i tiki zvukove. Večer kao nekad za noćno kupanje, večer iz 80-ih, večer iz vremena kad smo vjerovali u budućnosti.

Za one koji neće biti s nama, cijeli program prenosimo streamingom. (https://www.facebook.com/klfmradio/)

Aktivnosti projekta Gradimo Dom zajedno sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt provodi Platforma Doma mladih u partnerstvu sa Gradom Splitom, Multimedijalnim kulturnim centrom, Clusterom za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, Koalicijom udruga mladih i Festivalom mediteranskog filma Split. (Izvor: Platforma doma mladih / CD)