Hrvatska, Nekategorizirano

Brošurica o projektu “Kultura svima” prenosi iskustvo razvoja petrinjskog modela sudioničkog upravljanju u kulturi

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja već drugu godinu provodi projekt „Kultura svima“ koji je odobren na pozivu Kultura u centru, a sufinancira ga Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. O tijeku provedbe projekta, o razvijanju lokalnog modela sudioničkog upravljanju u kulturi, Hrvatski dom Petrinja izdao je brošuru i tim povodom prenosimo izjavu o tome, u produžetku.

Vjerujemo da su mnogi naši sugrađani čuli za projekt „Kultura svima“ koji provodimo od listopada 2018. godine. Mnogi su od vas i sudjelovali u njegovoj provedbi. U sklopu tog projekta odradili smo brojne aktivnosti i aktivnije se povezali sa zajednicom.

Željeli smo u suradnji s vama povećati transparentnost naše ustanove i što učinkovitije iskoristiti ograničene prostorne resurse. Vjerujemo da ćemo u skoroj budućnosti popraviti kvalitetu naših usluga, ali prvenstveno želimo sve dionike na društveno-kulturnoj sceni našeg grada potaknuti na zajednički rad i suradnju na zajedničkim inicijativama kako bi što bolje zadovoljili potrebe zajednice.

U participativnom procesu, kroz intenzivnu suradnju s lokalnim udrugama i građanima, proveli smo analizu stanja i potreba u kulturi i izradili Pravilnik o korištenju javnog prostora POU Hrvatski dom Petrinja.

Bližimo se kraju projekta „Kultura svima“ pa smo pripremili brošuricu kako bi svima ispričali naše iskustvo u tom participativnom procesu i razvijanju lokalnog modela sudioničkog upravljanju u kulturi. Projekt ćemo uskoro završiti, ali brošura ostaje s nama, da nas podsjeća na uspješnu suradnju i projekt s kojom smo kulturu približili svima.

Brošuru možete preuzeti OVDJE.

Pučko otvoreno učilište Hrvatski dom Petrinja nositelj je projekta Kultura svima koji provodi u suradnji sa 5 partnera (Građanski aktivizam, Hrvatsko pjevačko društvo “Slavulj” Petrinja, Gradska limena glazba Petrinja, Udruga osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije, Društvo Naša djeca Petrinja.

Projekt sufinacira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je na pozivu Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnog partnerstva u kulturi.