Hrvatska, Nekategorizirano

Novinarska akademija: Četvrta edukacija budućim novinarima dala odgovor na pitanje kako kreativno izvještavati

Četvrta od ukupno deset cjelodnevnih edukacija u sklopu prve Novinarske akademije projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr održana je prošli tjedan. Polaznici, studenti diplomskog studija novinarstva, naučili su što je kreativno izvještavanje te kako na zanimljiv način plasirati sadržaj u medije, navodi se na portalu Studentski.hr.

Kako u moru istih vijesti, blogova i reklama osmisliti i napisati nešto originalno? Kako dobiti i dati publici drugu perspektivu? Kako pogoditi i zainteresirati čitatelja, gledatelja ili slušatelja? Odgovor na sve jest – kreativnost, što je upravo bila i tema četvrte po redu edukacije, pod nazivom Kreativno izvještavanje – kako sadržajem zainteresirati što širu publiku, a koju je na Zoom platformi vodila Jelena Gašpar, stručnjakinja s dugogodišnjim iskustvom rada u marketingu, odnosima s javnošću, medijima i IT-sektoru.

 

Foto: CERM

Studenti diplomskog studija novinarstva na cjelodnevnoj su edukaciji doznali što je zapravo kreativnost, može li se naučiti te koje su to kreativne tehnike koje će im, kao budućim medijskim djelatnicima, pomoći da na originalan i zanimljiv način obrade svaku temu. Na edukaciji je bilo govora i o content marketingu, a polaznici Novinarske akademije dobili su pregršt savjeta o tome kako pristupiti temama na drugačiji način. Također, kroz vježbe su mogli upoznati razne tehnike pomoću kojih mogu biti kreativniji u izvještavanju.

Ova je edukacija bila još jedna u nizu aktivnosti kojima se jačaju kapaciteti budućih medijskih djelatnika, u sklopu dviju Novinarskih akademija koje se provode u sklopu projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Ukupno na Novinarskoj akademiji sudjeluje 15 polaznika, odnosno ukupno 30 do kraja provedbe Projekta.

Sljedeća edukacija, koja je posvećena specifičnoj problematici hrvatskog tržišta rada, održat će se 17. lipnja.

Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. godine započeo je s provedbom dvogodišnjeg projekta SIMS – Socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Dodijeljeno mu je ukupno 1 400 000 kuna. (Izvor: Studenski.hr)