Aktualno, Nekategorizirano

Smatrate li da mediji dovoljno pišu o potrebama nezaposlenih? Otkrijte u anonimnoj anketi!

Sudjelovanje u istraživanju je dobrovoljno te potpuno anonimno. Dobiveni rezultati poslužit će kao temelj nizu narednih aktivnosti projekta SIMS, kroz koje će se ojačati kapaciteti budućih medijskih djelatnika za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenosti, navodi se u pozivu objavljenom na portalu  studentski.hr.

Centar za razvoj mladih i Pragma u sklopu projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr provode istraživanje o utjecaju nezaposlenosti na socijalnu isključenost mladih te o izvještavanju medija o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih mladih osoba u društvu. Sudjelovati mogu sve mlade osobe u dobi između 18 i 30 godina koje su nezaposlene minimalno 3 mjeseca, ispunjavanjem online ankete na poveznici.

Otkrijte nam koliko ste dugo nezaposleni, jeste li ikada imali posao, na koje se načine uzdržavate, jeste li korisnik nekog prava ili usluge za nezaposlene, osjećate li da zbog nezaposlenosti ponekad nemate dovoljno mogućnosti za aktivno sudjelovanje u društvenom i javnom životu. Zanima nas i vaš stav o medijima, odnosno smatrate li da dovoljno izvještavaju o potrebama i društvenim problemima nezaposlenih osoba u društvu.

Sudjelovanje u istraživanju dobrovoljno je te potpuno anonimno. Dobiveni rezultati poslužit će kao temelj nizu narednih edukativnih aktivnosti kroz koje će se ojačati kapaciteti budućih medijskih djelatnika za kvalitetnije izvještavanje o danoj problematici – navodi se u pozivu.

Podsjetimo, Centar za razvoj mladih 1. rujna 2020. započeo je s provedbom projekta SIMS – socijalna inkluzija mladih kroz Studentski.hr. Projekt će tijekom 24 mjeseca, koliko traje, osnaživati studenti diplomskog studija novinarstva, kao budući medijski djelatnici, za kvalitetnije izvještavanje o nezaposlenim mladima radi suzbijanja njihove socijalne isključenosti. Projekt se provodi u partnerstvu s udrugom Pragma, a sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1 400 000 kuna.

Projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, a odobren je za provedbu na pozivu Mediji zajednice – potpora socijalnom uključivanju putem medija, faza I.