Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike koji su ugovorili projekte na pozivu Umjetnost i kultura online

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva od 5. do 7. srpnja u Zagrebu održala je trodnevnu provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava koji su  ugovorili provedbu projekta temeljem poziva Umjetnost i kultura online.

Radionica je održana prvenstveno za one korisnike koji prvi put provode projekt sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Na radionici su detaljno predstavljena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekta i potraživati nadoknadu sredstava (ZNS), kako izvještavati u sustavu za prikupljanje mikropodataka i putem sustava ESF plus.

Uz navedeno, provedbene radionice korisnicima koji tek počinju s provedbom nekog europskog projekta, prilika su da u izravnoj komunikaciji sa službenicima Nacionalne zaklade razmotre sve nedoumice i daju veći prostor za pojašnjenja i vježbe u sustavu mikropodataka i sustavu ESF plus, kako bi bili što spremniji u provedbi administrativnih obveza koje predstoje u provedbi projekta i izvještavanju o tome.

Poziv Umjetnost i kultura online usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.
Pozivom se financiraju aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o pozivu: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr .

Fotogalerija