Hrvatska, Inicijative, Nekategorizirano

Održana provedbena radionica za korisnike poziva Umjetnost i kultura online

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u utorak i srijedu u Zagrebu održala je dvodnevnu provedbenu radionicu za korisnike bespovratnih sredstava koji su ugovorili provedbu projekta temeljem poziva Umjetnost i kultura online (8. Odluka o financiranju).

Na radionici su detaljno predstavljena prava i obveze korisnika, sukladno općim i posebnim uvjetima ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, korisnici su informirani o tome kako izvještavati o provedbi projekta i potraživati nadoknadu sredstava (ZNS), kako izvještavati u sustavu za prikupljanje mikropodataka i putem sustava ESF plus.

Poziv Umjetnost i kultura online usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.
Pozivom se financiraju aktivnosti pripreme i provedbe online participativnih umjetničkih i kulturnih aktivnosti usmjerenih na socijalno uključivanje pripadnika ciljanih skupina. Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti).

Ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi 25.000.000,00 HRK. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.

Više informacija o pozivu: https://strukturnifondovi.hr i http://www.esf.hr .