Hrvatska, Nekategorizirano, Rad udruga

Online radionica ACT grupe: Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva na stranici esf.platforma.civilnodrustvo.hr otvorila je prijave na online radionicu “Ako je ono što radimo važno i vrijedno, kako potaknuti druge da nam se pridruže? – Modeli uključivanja građana u rad organizacija civilnoga društva” koja će se održati 15. rujna 2021. od 10 do 12 sati, a radionicu održava ACT grupa iz Čakovca, suradna organizacija Zaklade.

Prijave su otvorene do 9. rujna 2021. Ukupan broj sudionika je 20.

PRIJAVA: ONLINE RADIONICA ACT GRUPE, 15.9.2021.

Uključivanje građana u sva područja društvenog djelovanja pridonosi razvoju demokratske i participativne zajednice i omogućuje inicijativu građana/ki. Radionica je namijenjena osobama koje se žele aktivnije uključiti u razvoj svoje zajednice. Na webinaru će se sudionici/e upoznati s osnovnim pojmovima – aktivno građanstvo; demokratska građanska kultura; sektori u društvu; uloga OCD-a, karakteristike, načela rada i vrijednosti; suradnja i partnerstvo; pokretači promjena u zajednici. Ukupan broj sudionika je 20 – navodi se u pozivu.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva u suradnji s regionalnim suradnim organizacijama (udruga SMART, MI, Centar za civilne inicijative, ACT grupa, DKolektiv) održava radionice u sklopu Programa podrške i provedbe programa EU i Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica.