Aktualno, Nekategorizirano

Otvoren foto natječaj "Kretanje mojim gradom"

Ilustracija: Odraz.hr
Ilustracija: Odraz.hr

ODRAZ – Održivi razvoj zajednice poziva građane Zagreba na sudjelovanje u petom foto natječaju “Kretanje mojim gradom”. Natječajem želimo potaknuti građane Zagreba na kritičko promišljanje o gradskom prometu s naglaskom na održive, čiste, energetski učinkovitije i za okoliš povoljnije oblike kretanja.
Što očekujemo?
Promatrajte i fotografirajte događanja u prometu tijekom šetnje zagrebačkim ulicama, kvartovima, parkovima, na putu do posla…
Objektivom“ulovite” zanimljive prometne situacije s naglaskom na održivu mobilnost i pošaljite nam svoje najljepše fotografije koje prikazuju naše sugrađane dok pješače, voze bicikl, koriste javni prijevoz, sustav javnih bicikala…
Pravila i uvjeti
– mogu sudjelovati građani Zagreba (amateri i profesionalci)
– poslati najviše dvije crno-bijele ili kolor fotografije, ne starije od tri godine (.jpg format rezolucije 300 dpi )
– fotografije i popunjenu prijavnicu dostaviti do 5. rujna 2016. na e-mail adresu: fotonatjecaj@odraz.hr uz oznaku “ime i prezime ” (prijavnica je dostupna na sljedećoj poveznici => http://bit.ly/29jBh5y )
– žiri će odabrati tri najbolje fotografije
– dodjela nagrada održat će se tijekom Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. rujna 2016.).
Nagrade
1. nagrada – 1.000,00 kn
2. nagrada – 750,00 kn
3. nagrada – 500,00 kn
Foto natječaj ODRAZ ove godine organizira u sklopu projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji provodi u partnerstvu s Gradom Zagrebom i Udrugom “Sindikat biciklista”. Cilj projekta je potaknuti susrete građana s predstavnicima mjesne samouprave i gradske uprave te uspostaviti stalnu praksu dijaloga o mobilnosti. Informiranjem građana, organiziranjem javnih skupova i edukacijom želi se povećati sudjelovanje građana i ojačati njihove kapacitete za konstruktivno sudjelovanje u postupku savjetovanja o mobilnosti u gradu.
Izvor i više informacija: odraz.hr