Hrvatska, Nekategorizirano

Otvoren GIF natječaj ‘IndustriAll’ u sklopu projekta DKC Lamparna

IndustriAl je otvoreni natječaj za izradu GIF animacija koji organizira udruga Metamedij u sklopu projekta Društveno-kulturni centar Lamparna. Tema natječaja je industrijska baština, a odabrane GIF animacije bit će prezentirane u Labinu na završnoj izložbi u lipnju 2020. godine. Rok za slanje radova je 30. travanj 2020.!

Na natječaj se mogu prijaviti svi koji žele biti dio Industriall priče. Za prijavu nije potrebno prethodno umjetničko iskustvo, a dobna granica prijavitelja ne postoji. Odabrani radovi bit će prikazani putem video mappinga i interaktivnih instalacija na otvorenom prostoru te fasadama zgrada u okolici i DKC Lamparna. Natječaj je zamišljen da uključuje i povezuje građane te omogućuje da njihovi radovi ostanu u arhivi DKC Lamparne.

Stručni žiri čine Ivana Tkalčić, Tin Dožić i Damir Stojnić.

Industrijska arhitektura ostaje podsjetnik na prekretnicu ljudske civilizacije – industrijsku revoluciju. Prijelaz iz obrta u tvornice i široka uporaba materijala poput lijevanog željeza, stakla, čelika i armiranog betona oblikovali su industrijsku arhitekturu. Industrijska baština ostala je simbol radničkih klasa koje su u tamošnjim tvornicama radile, zarađivale za kruh svojim obiteljima, borile se za radnička prava te koje su u njima i od njih živjele. Ideja izvorne revitalizacije, tj. tehnološke obnove na takvim je mjestima gotovo neizvediva. Trenutna obaveza je rekonstruirati, prenamijeniti i obnoviti ono što je od njih ostalo. Ovim natječajem želimo dati novu svrhu industrijskoj baštini i oživjeti napuštene fasade kroz internetsku umjetnost. Budite kreativni i pošaljite nam svoje radove na mail: industriallgif@gmail.com

Na natječaj su dobrodošle GIF animacije svih vrsta: od stop-motion animacije, preko isječaka ekstrahiranih iz video snimaka, fotografskih kolaža ili ručne animacije. Trajanje i dimenzije animacija u potpunosti su slobodni, a jedina su tehnička ograničenja GIF format i beskonačni loop.

Možete koristiti jednu od brojnih aplikacija za izradu GIF-ova kao što su: Make a gif, Giphy, Ezgif, Imgur, Photomosh, Gif Camera, Giffer itd.

Projekt Društveno-kulturni centar “Lamparna” sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.
KORISNIK: Labin Art Express XXI (L.A.E. XXI), Rudarska 1, 52220 Labin,
PARTNERI: Grad Labin, KUD Ivan Fonović Zlatela Kršan, Udruga žena Sv. Nedelja “Mendula”, Udruga “Metamedij” Pula, Udruga “INFORMO” Vodnjan, Istarska kulturna agencija, Centar za građanske inicijative Poreč