Hrvatska, Nekategorizirano

Otvoren treći natječaj iz programa “Pokreni nešto svoje”

letak-žarulja-2018-800x300Otvoren je treći krug natječaja iz programa “Pokreni nešto svoje”, a prijave traju do 14. prosinca, priopćeno je u utorak iz ACT grupe, koja je organizator natječaja, prenosi Hina.

Razvojni program “Pokreni nešto svoje” oblikovan je za poduzetnike početnike i mikro poduzećima, kojima pomaže na početku i u razvoju poslovanja, ističu iz čakovečke ACT Grupe, koja je treći krug natječaja predstavila sa zajednicom društvenih poduzetnika iz Čakovca te tvrtkom Philip Morris Zagreb.

Program je namijenjen postojećim i društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom, odnosno poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Za financiranje projekata u okviru trećeg kruga natječaja Philip Morris Zagreb osigurao je 504 tisuće kuna te će svaki od sedam najboljih projekata biti sufinanciran fiksnim iznosom od 72 tisuće kuna.

Prijave za novi natječaj otvorene su do 14. prosinca, a rezultati će biti objavljeni 28. veljače 2019. godine.

Kroz dva dosadašnja izdanja programa prošlo je više od 700 prijava, pri čemu je dodijeljeno gotovo milijun kuna za 13 uspješnih poduzetničkih projekata, a prosječan iznos potpore po korisniku iznosio je 73,8 tisuća kuna.

Tijekom provedbe prva dva kruga osnovano je pet novih poduzeća, razvijena četiri nova proizvoda i 16 prototipova proizvoda, 10 web ili mobilnih aplikacija, pet prodajno-informativnih web stranica, a provedene su i tri kampanje grupnog financiranja i dvije investicije u prostor i opremu, kaže se u priopćenju.