Aktivizam, Nekategorizirano, Rad udruga

Postani društveni poduzetnik

bjelovar_cr„Postani društveni poduzetnik“ naziv je projekta čiji je nositelj Bjelovarski centar za razvoj civilnog društva. Radi se o projektu financiranom iz Europskog socijalnog fonda, odnosno Europskih strukturnih investicijskih fondova 2014.-2020.

Projekt je zamišljen tako da se cijeloj zajednici približi pojam društvenog poduzetništva, od samih osnova dakle na što se odnosi društveno poduzetništvo i kako krenuti s njim do toga kako se financira i tko sve može biti društveni poduzetnik.

Društveno poduzetništvo je pravni oblik osnivanja obrta, tvrtki ili organizacija koje posluju po malo drugačijim principima od klasičnih tvrtki. To je poduzetništvo koje se bavi socijalnim slučajevima odnosno osobama koje su ugroženog socijalnog stanja, ali namijenjeno je i za osobe koje žele pokrenuti bilo kakav posao u društvenom poduzetništvu.

Ovaj je projekt namijenjen svima – od učenika srednjih škola, pojedinaca, preko poljoprivrednih gospodarstava do institucija i ustanova.