Aktivizam, Nekategorizirano

Otvorene prijave za 16. izdanje natječaja za mlade umjetnike Erste fragmenti

Erste fragmenti 16 otvorio je prijave na natječaj Mladi umjetnici znaju kako krizu pretvoriti u priliku.

Rok za prijave je otvoren do 4.9.2020.

Ove godine, iznimno, natječaj je tematski vezan uz aktualnu situaciju te se svi sudionici Natječaja pozivaju predati djela koja su nedvojbeno povezana s aktualnim kontekstom i uklapaju se u temu: 2020 – kriza kao umjetnički poticaj i prilika za stvaranje boljeg društva.

Svijet kakvog smo poznavali promijenio se preko noći. Poznato je da se iz vremena krize stvaraju novi, bolji svjetovi. I upravo je to prilika za mlade umjetnike i umjetnice koji su uvijek znali krizu pretvoriti u priliku. Za nešto novo, bolje, neistraženo, nepoznato. Kad smo prije 16 godina pokrenuli Erste fragmente, željeli smo stvarati prilike za razvoj mlade umjetnosti. To planiramo činiti i dalje, navodi se u pozivu.

O čemu se radi?
Umjetnička priča koju grade Erste fragmenti počinje čvrstom odlukom da pružimo konkretnu financijsku podršku razvoju umjetnosti. Bilo otkupom radova ili dodjelom stipendije studentima i studenticama likovnih akademija. Osim što umjetnici i umjetnice tako dobiju naknadu za svoj rad, ulažemo i u njihovu promociju organizacijom skupne izložbu u nekoj od renomiranih zagrebačkih galerija te približavanjem njihovih radova široj publici na društvenim mrežama.

Cjelokupan tekst poziva je OVDJE.