Hrvatska, Nekategorizirano

Otvorene prijave za 20. generaciju Mirovnih studija

studiji_crOtvorene su prijave za sudjelovanje u programu Mirovnih studija, koji ove godine obilježavaju 20 godina postojanja. Program počinje u studenom 2017., a završava u lipnju 2018. godine. Prijave za sudjelovanje otvorene su do 17. rujna 2017. godine.

Mirovni studiji su program neformalnog obrazovanja koji educira, motivira, osnažuje i povezuje za nenasilnu društvenu promjenu. Intredisciplinarno povezuje različite aspekte rada na društvenoj pravdi: stvaraju obrazovni, istraživački i politički potencijal za nenasilnu društvenu promjenu.

Mirovni studiji se oslanjaju na postojeće teorije i prakse, kako bi shvatili uzroke sukoba, razvili pristupe za zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava ali i utjecali na izgradnju pravednog mira za koji je uvjet izgradnja pravednih sustava koji se odupiru direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju, te promišljaju i grade alternative. Mirovni studiji su pokrenuti i održani sa željom da potaknu sudionike i sudionice programa da postanu aktivni/e nositelji/ce promjene u društvu – kroz rad u kolektivima i zajednicama kojima pripadaju.

Sudionici/e Mirovnih studija su nemirni građani i građanke koji/e žele aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji.

Tematski je program podijeljen u 5 modula, odnosno 15 kolegija, a više informacija možete pronaći OVDJE.