Aktualno, Nekategorizirano

Mirovni studiji 2017./2018.

studiji_crSudionici/e Mirovnih studija su nemirni građani koji žele aktivno sudjelovati u izgradnji društva s manje nasilja i isključenosti, a više jednakosti i pravde: aktivistice, studenti, prodavačice, učitelji, sindikalistkinje, nezaposleni, zaposlene, mladi, stariji.

Mirovni studiji su interdisciplinarno područje koje stvara obrazovni, istraživački i politički potencijal za nenasilnu društvenu promjenu. Mirovni studiji se oslanjaju na postojeće teorije i prakse, kako bi shvatili uzroke sukoba, razvili pristupe za zaustavljanje nasilja, rata i teških kršenja ljudskih prava ali i utjecali na izgradnju pravednog mira za koji je uvjet izgradnja pravednih sustava koji se odupiru direktnom i strukturnom nasilju, opresiji i isključivanju, te promišljaju i grade alternative. Ima se tu još mnogo toga za reći, ali za više informacija pročitajte osvrt na prošlu godinu ili se informirajte o temama i fokusima Mirovnih studija kroz naše Osnovne pojmove.

Participacija u troškovima programa za cijelu godinu iznosi 1.500 kuna (za zaposlene), 1.000 kuna (za studente, umirovljenike, nezaposlene). Dio navedenog iznosa (500kn) može se odraditi kroz pomoć u programu i aktivnostima Centra za mirovne studije i naših partnera. Posebno težak socio-ekonomski položaj nije razlog za odustajanje od prijave.

Predavanja i radionice održavaju se utorkom i četvrtkom od 17 do 21 sati te jednu subotu mjesečno, od 10 – 17 sati, u Kući ljudskih prava, Selska 112c. Program traje od studenog 2017. do lipnja 2018.

Prijave za Mirovne studije biti će otvorene od 20.8. do 17.9., obrazac za prijavu i više informacija možete pronaći OVDJE.