Aktualno, Nekategorizirano

20. rođendan Centra za mirovne studije: 20 godina nemira

large_cmsovi_dokumentarciCentar za mirovne studije obilježava 20 godina rada, skorašnju 20. generaciju Mirovnih studija te Međunarodni dan mira od 19. do 22. rujna 2017. godine.

U sklopu obilježavanja organiziraju besplatna javna događanja:

  • Predavanje “Zašto se nenasilje i građanski otpor više isplate od vojne intervencije?” dr.sc. Erice Chenoweth, jedne od najzanimljivijih znanstvenica u području politika izgradnje mira održat će se u utorak, 19. rujna u 19 sati, u dvorani Müller kina Europa, Varšavska 3.
  • Projekcija CMS-ovih dokumentaraca, održat će se u srijedu, 20. rujna, u 18 sati u klubu MaMa, Preradovićeva 18. Radi se o filmovima Poplava, Htjeli smo radnike, došli su nam ljudi i Okus doma, čija je tematika još uvijek aktualna.
  • Tribina „Prijetnje miru pred nama“, će se održati u petak, 22. rujna od 18 sati u Močvari (Trnjanski nasip bb) . Centar za mirovne studije, premda stasao u radu na direktnim posljedicama rata i pokidanih društvenih veza, od svog osnutka njeguje širi pristup mirovnim temama. Izgradnju pozitivnog mira, koji je puno više od pukog odsustva rata vezuje uz rad na društvenoj promjeni i postizanju društvene pravde, jednakosti i solidarnosti, nerijetko odozdo, iz uloge građana. O tome će na tribini govoriti Jerko Bakotin, Karin Doolan, Goran Jeras i Marina Škrabalo.