Aktualno, Nekategorizirano

Otvorene prijave za Dječji filantropski filmski festival

DAYDREAMING-CHILD-Misija Dječjeg filantropskog filmskog festivala je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma promiče vrijednosti filantropije. Rok za prijavu je 1. ožujka 2017.

Dječji filantropski filmski festival (DFFF) u svom prvom on-line izdanju rezultat je projekta ‘Stvaranje filantropske kulture u Hrvatskoj’ koji je sufinanciran iz EU programa IPA. Cilj je predstaviti dječje stvaralaštvo koje putem filma promiče vrijednosti filantropije i dječjeg sudjelovanja u različitim oblicima pomoći potrebitima.

Djeci se želi omogućiti da na kreativan način javnosti predstave područje filantropije te potaknuti škole i razviti stvaralački potencijal djece u osmišljavanju i dokumentiranju dobrih djela. Filmskim dokumentiranjem aktivnog djelovanja u zajednici djeca i mladi mogu biti pozitivan primjer drugim članovima zajednice i na taj način mijenjati sliku društva.

Organizator festivala je Zaklada Zamah koja u partnerstvu s Blank_filmskim inkubatorom i Zakladom Slagalica iz Osijeka provodi ovaj projekt.

Više informacija i prijavnica mogu se naći na ovoj poveznici, a rok za prijavu filmova je 1. ožujka 2017. godine.