Aktualno, Nekategorizirano

Ove subote promatranje ptica na Jarunu

1548166916.2185Što znamo o pticama? Često ih vidimo, ponekad samo čujemo, a ponekad neki zvuk čak i ne prepoznajemo kao ptičje glasanje. Koje se ptice kriju iza pjeva koji nas budi zorom? Koje su ptice selice, a koje možemo vidjeti zimi u gradu?

Udruga Biom u subotu, 26. siječnja 2019. u 9:00 sati organizira promatranje ptica na Jarunu. Sada je pravi trenutak da se ptice pjevice lakše opaze dok su stabla u potpunosti bez lišća. Okupljanje je na obali jezera ispred otoka Ljubavi na adresi Aleja Mateja Ljubeka 23. Jarun je atraktivno mjesto za rekreaciju i odmor brojnih građana. Zbog svoje velike vodene površine i brojnih šumaraka lokacija je privlačna mnogim vrstama ptica, posebice tijekom zime. Očekivane vrste su liska, divlja patka, labud, zelendur, zeba, brgljez, crvendać, velika sjenica, plavetna sjenica, gugutka…

Pozivaju se svi zainteresirani da se pridruže u zimskoj šetnji Jarunom. Slušajući upute naših biologa, ornitologa, naučit ćete identificirati prisutne ptice u vašem okruženju. Za promatranje nije potrebna skupa oprema, niti stručno znanje. Najvažniji „alati“ su otvorene oči i uši! Sve drugo je opcionalno.

Ukoliko imate svoj dalekozor, slobodno ga ponesite. Ako nemate, Biom će osigurati dalekozore i teleskop za sve prisutne. Promatranje će trajati najmanje sat vremena, a promatranju se možete pridružiti ili ga napustiti kad želite.

Kontakt osobe koja će voditi promatranje: Biljana – 095 8888 771

Više informacija potražite na Facebook stranici i/ili internetskim stranicama udruge Biom.  (Izvor: udruga Biom)