Aktualno, Nekategorizirano

Skup za slobodu satire, humora i umjetničkog izražavanja 1. travnja na Zrinjevcu

Organizatori ističu kako je inicijativa formirana povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru.
Organizatori ističu kako je inicijativa formirana povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru.

Organizatori pozivaju zainteresirane građane da iskažu svoje protivljenje napadima na slobodu izražavanja i stigmatizaciji satire te “s mnogo politički nekorektnog humora” stanu u obranu slobode govora i političke satire.

“Pozivamo sve građane i građanke koji su spremni stati u obranu slobode govora i političke satire kao dosega slobodnog demokratskog društva, da nam se pridruže i da uz mnogo politički nekorektnog humora proslavimo Aprililili, praznik smijeha, i pošaljemo jasnu poruku da smo svi Za satiru spremni”, ističu organizatori.

Program će voditi stand up komičar Ivan Šarić, uz podršku predstavnika glavnih satiričkih internetskih portala – News Bar, Sprdex, Nik Titanik, Ja Zmaj, Siniša Mareković, Di su pare?, Ćaća se vrača, te uz sudjelovanje brojnih glazbenika i umjetnika.

Organizatori ističu kako je inicijativa formirana povodom sustavnih napada na slobodu izražavanja u javnom prostoru i pokušaja javne stigmatizacije satire kao takve što je, kažu, kulminiralo cenzurom Montiranog Procesa na HTV-u.

Inicijativu čine organizacije civilnog društva udružene u Platformu 112, udruga Domino i Hrvatsko novinarsko društvo te hrvatski satiričari.