Hrvatska, Nekategorizirano

Ovog Badnjaka poslužite puno more na vašem tanjuru

riba_crNažalost, izbor proizvoda  iz ribarstva koji dolaze iz održivih izvora predstavlja izazov za mnoge potrošače jer ih u našim zemljama nije lako pronaći kao u razvijenijim zemljama.

WWF-ov vodič za kupnju proizvoda iz ribarstva www.kojuribukupiti.org nudi jednostavno rješenje i lakše snalaženje prilikom odabira vašeg omiljenog ribljeg jela. Optimiziran za mobilne uređaje, vodič je praktičan prilikom odluke o kupnji u trgovini ili ribarnici. Preporuke u skladu s jednostavnim sustavom semafora za više od 60 različitih vrsta pomoći će potrošačima da brzo i odgovorno odluče koju ribu kupiti. Vodič također uključuje riblje recepte renomiranih europskih kuhara, kao i priče koje se kriju iza vašeg tanjura prilikom svakog odabira ribe koja se na njemu nalazi.

Kako bi riblja večera uoči Božića bila održiva, WWF preporučuje: izaberite organske proizvode iz ribarstva. Također, MSC i ASC oznake označuju proizvode iz ribarstva koji su ulovljeni na održiv odnosno uzgojeni na odgovoran način. Za proizvode iz ribarstva koji na sebi nemaju nikakve posebne oznake, savjet pronađite u vodiču.