Aktivizam, Nekategorizirano

Partnerski sastanak projekta “U čem’ je problem?

proni_crPočetni partnerski sastanak u okviru projekta ”U čem’ je problem?” održan je u prostorijama PRONI Centra za socijalno podučavanje u Osijeku. Svrha sastanka bila je pružiti korisne informacije i utvrditi detalje projekta radi što uspješnije provedbe aktivnosti projekta.

Uz predstavnike nositelja projekta – Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Sisak, na sastanku su sudjelovali predstavnici partnera s područja Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, a to su predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Regionalnog ureda Osijek i Područnog ureda Vukovar, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije te PRONI ureda Vukovar i Osijek. Na sastanku su također sudjelovali predstavnici PRONI ureda iz Siska te predstavnik suradnika u projektu Osječko-baranjske županije. Podršku provedbi projektu daju i partneri Sisačko-moslavačka županija i Agencija lokalne demokracije Sisak.

Razgovaralo se o metodama dijaloga s mladim sudionicima te financijskom upravljanju projekta. U tijeku je prikupljanje prijava mladih osoba u dobi od 15-29 godina za sudjelovanje u projektu, a 23. veljače će se u Sisku održati izobrazba o upravljanju procesima razvoja politika za mlade za donositelje odluka. Nakon toga, započinje dijalog mladih osoba i donositelja odluka kroz planirane sastanke tijekom kojih će mlade osobe imati priliku reći s kojim izazovima se susreću na tržištu rada i u svakodnevnom životu te razgovarati o mogućim rješenjima.

Projekt ”U čem’ je problem?” provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Sisak kroz program ERASMUS+, Ključna aktivnost 3: Podrška reformi politike, od 1. veljače 2017. do 31. siječnja 2018. godine. Vrijednost projekta ”U čem’ je problem?” je 10.920,00 €, u potpunosti financiran sredstvima Europske unije.