Aktivizam, Inicijative, Nekategorizirano

Plastičnim čepovima do skupih lijekova: Prikupljeno dvadesetak vreća čepova

Ova nadasve humana i plemenita akcija pokrenuta je početkom godine na inicijativu samih učenika, a u akciju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom d.d, prenosi lokalni.vecernji.hr.

Djelatnici Ivkoma d.d. ponovno su ispraznili prepunu kantu i kartonske kutije pune plastičnih čepova koje su učenici Ivanečke Osnove škole Ivana Kukuljevića Sakcinskog i učenici Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu prikupili u sklopu humanitarno-ekološke akcije Plastičnim čepovima do skupih lijekova, prenosi Grad Ivanec.

Dvadesetak vreća plastičnih čepova isporučeno je Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL).

Riječ je Udruzi koja pomaže oboljelima od teških malignih bolesti širom Hrvatske, a koja prihod od prodaje čepova usmjerava u nabavu skupih lijekova za liječenje malignih bolesti, koji nisu na listi HZZO-a.

Ova nadasve humana i plemenita akcija pokrenuta je početkom godine na inicijativu samih učenika, a u akciju su se uključili Grad Ivanec i Ivkom d.d., koji je školi donirao posebnu namjensku kantu za odlaganje čepova te jedanaest kartonskih kutija, koje su obilježene logom udruge UOLL-i.

Također, Grad Ivanec je po pokretanju akcije uputio dopis svim tvrtkama sa zamolbom da se pridruže humanitarnoj akciji ivanečkih osnovnoškolaca. Pozvani su da na vidna mjesta u poduzeću postave namjenske kartonske kutije u koje njihovi zaposleni mogu odložiti svoje plastične čepove. Na taj način pomažu teško oboljelima, ali isto tako čine dobro prirodi i okolišu ne zagađujući ga plastičnim čepovima, koji su veliki problem ekologije današnjice.

Sjajnim rezultatima akcije uvelike su pridonijeli i sami građani koji su svakodnevno, marljivo nosili i odlagali čepove iz svojih kućanstava na za to predviđeno mjesto.

Humanitarna akcija Plastičnim čepovima do skupih lijekova nastavlja se pa vas pozivamo da svoje čepove i dalje odlažete u namjensku kantu kod škole.