Aktualno, Nekategorizirano

Panel rasprava “Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja”

DEŠA Dubrovnik poziva na panel raspravu „Poduzetništvo po mjeri održivog razvoja“ koja će se održati u ponedjeljak, 25. travnja 2022. u Dubrovniku. Događaj možete pratiti online putem Facebook platforme.
U fokusu je Osmi cilj održivog razvoja – promicati kontinuiran, uključiv i održiv gospodarski rast, produktivnu i u punom radnom vremenu zaposlenost i dostojanstven rad za sve.

Panel rasprava će se održati u ponedjeljak, 25.travnja 2022. s početkom u 12:00 sati u X. lađi u Lazaretima, Frana Supila 8, 20000 Dubrovnik te će obuhvatiti prezentacije:

• „Izazovi start-up/samozapošljavanja i poduzetništva“- Slavica Grkeš, Dominium travel

• “Doprinos Start up-ova održivom razvoju”- Krešimir Glavinić, predstavnik inicijative TUP – urbana četvrt

• “Društveno poduzetništvo – Kako izmjeriti društveni utjecaj poduzeća?” Maja Weisglass, ZEF

Cilj događanja je potaknuti raspravu i razmjenu iskustava, potreba lokalne zajednice i ciljnih skupina, održivosti poslovanja u kriznim vremenima te otkriti daljnje planove za održiv razvoj lokalne zajednice u skladu sa Agendom 2030. Agenda 2030. predviđa da se do 2030. godine, poticanjem održivog gospodarskog rasta, tehnoloških inovacija i poduzetništva, osiguraju uvjeti pune zaposlenosti, uz učinkovite mjere za iskorjenjivanje prisilnog rada, dostojne radne uvjete i jednaku plaću.

Panel rasprava će se održati i u online obliku putem Facebook platforme. Pridružite se! https://www.facebook.com/events/1036378373616788/

……………………………………….

Događaj se održava u sklopu projekta “SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost”. ODRAZ je nositelj projekta, a sudjeluju Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti i udruge Udruga SMART, Udruga Zelena Istra, Deša Dubrovnik, Udruga ZvoniMir, Zaklada Slagalica, Udruga gradova u RH i Hrvatska mreža za ruralni razvoj – HMRR.

Sufinanciranje: Europski socijalni fond – Tematske mreže za društveno-ekonomski razvoj te promicanje socijalnog dijaloga u kontekstu unapređivanja uvjeta rada (85% iz proračuna EU + 15% iz državnog proračuna).

Vrijednost projekta: 3.473.996,69 kn

Vrijeme provedbe: 28. listopada 2020. – 27. listopada 2023.

Više o projektu SUSTINEO pročitajte OVDJE.