Aktualno, Nekategorizirano

Skup i panel rasprava u Osijeku: Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a

Pozivamo vas na skup “Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a – prema jačim, povezanim, otpornijim i naprednijim ruralnim područjima” i panel raspravu “Holistički pristup za održivi i pravedan ruralno/urbani razvoj” koja će se održati 7. listopada 2022. s početkom u 10 sati u Osijeku, u prostoru Stare pekare koja je preuređena u edukativni i informativni turistički centar za mlade. Događanje organiziramo kao dio projekta SUSTINEO-Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost, u suradnji s europskim gospodarskim i socijalnim odborom (EGSO). Skupom ćemo obilježiti Europski tjedan održivog razvoja, navodi udruga ODRAZ u pozivu.

Tijekom skupa bit će predstavljen dokument Komisije “Dugoročna vizija za ruralna područja EU-a” i Ruralni pakt. Članovi EGSO-a predstavit će dva mišljenja: o Dugoročnoj viziji za ruralna područja EU-a i održivom razvoju ruralno-urbanih područja. Također će govoriti o očekivanjima od Ruralnog pakta i ulozi EGSO-a u procesu njegove uspostave.

Prijave se šalju do 30. rujna 2022.

Više informacija pročitajte na službenoj stranici odraz.hr 

Projekt “SUSTINEO – Suradnjom, sudjelovanjem, istraživanjem i edukacijom za održivost” ima za cilj povezivanje i umrežavanje udruga, lokalne samouprave i visokoobrazovnih institucija te jačanje kapaciteta za zajedničko djelovanje u provedbi održivog razvoja. Udruga ODRAZ je nositelj projekta, a sudjeluju Pravni fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Fakultet političkih znanosti i udruge Udruga SMART, Udruga Zelena Istra, Deša Dubrovnik, Udruga ZvoniMir, Zaklada Slagalica, Udruga gradova u RH i Hrvatska mreža za ruralni razvoj – HMRR.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda.