Hrvatska, Nekategorizirano

Platforma Doma mladih predstavlja novi središnji portal za kulturu grada Splita

Platforma Doma mladih predstavlja novi središnji portal u kulturi grada Splita u utorak, 7. srpnja 2020. u 10 sati, Dom mladih Split.

Svrha novopokrenutog portala je osnaživanje umreženosti i poticanje suradnje organizatora i provoditelja programa u kulturi u gradu Splitu, kako u javnom, tako i u civilnom sektoru te informiranje građana o ustanovama, organizacijama civilnog društva i kulturno-umjetničkim organizacijama i njihovim kulturnim programima, navodi se u objavi Platforme.

Novi središnji portal za kulturu grada Splita dio je projekta “Gradimo Dom zajedno” koji provodi Platforma Doma mladih u partnerstvu s Gradom Splitom, Multimedijalnim kulturnim centrom Split, Koalicijom udruga mladih, Clusterom za eko-društvene inovacije CEDRA Split i Festivalom mediteranskog filma Split.

Ovo će predstavljanje poslužiti kao prilika za dijalog predstavnika medija, partnera na projektu, predstavnika ustanova u kulturi, organizacija civilnog društva i kulturno-umjetničkih organizacija koje organiziraju i provode sadržaje u kulturi.

Svrha novopokrenutog portala je osnaživanje umreženosti i poticanje suradnje organizatora i provoditelja programa u kulturi u gradu Splitu, kako u javnom, tako i u civilnom sektoru te informiranje građana o ustanovama, organizacijama civilnog društva i kulturno-umjetničkim organizacijama i njihovim kulturnim programima. Ovaj će portal služiti kao online alat organizatorima događaja u kulturi koji će imati mogućnosti izravnog kreiranja sadržaja portala unosom najava za događanja u kulturi koja organiziraju.

Također, ovom će prilikom Alen Munitić s Festivala mediteranskog filma Split, partnerske organizacije na projektu “Gradimo Dom zajedno”, predstaviti program festivala u kinu na otvorenom ispred Doma mladih, kao i razgovore s redateljima filmova srednjeg metra koji će uslijediti nakon projekcija u kinu na Domu.

Projekt “Gradimo Dom zajedno” sufinancirala je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (ukupna vrijednost projekta je 2.498.102,41 kn od čega su 2.123.387,05 kn sredstva Europske unije). Projektom “Gradimo Dom zajedno” želi se osnažiti kapacitete dionika kulture grada Splita u području sudioničkog upravljanja, unaprijediti postojeći model upravljanja Domom mladih te promovirati Split i Dom mladih kao žarište kulturne i umjetničke emancipacije kroz veću uključenost lokalne zajednice.

Predstavljanje novog središnjeg portala u kulturi grada Splita